01 / 01
Telefoon 03/887.71.51

ISOLATIE

Isoleren met
cellulose vlokken?

Deze isolatiemateriaal houdt een bepaalde hoeveelheid cellulose in. Daarom wordt cellulose isolatie ook papiervlokken genoemd. Deze worden gemaakt van gerecycleerd papier. Eerst moet dit papier verschillende fases doorlopen om een isolatiemateriaal genoemd te kunnen worden.

Vloeren, plafonds en daken

Onder hoge druk worden deze cellulose vlokken ‘ingeblazen’ in holle ruimtes zoals vloeren, plafonds en daken. Deze isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er geen geluid of warmte meer kan ontsnappen.

Van toepassing op :

• spouwmuren
• zolders en daken
• gipsplaten
• houten vloeren
• isolatie van muren

Het werk is als volgt georganiseerd:

1. Tijdens onze eerste afspraak maken we een thermische foto van uw huis met een warmtebeeldcamera voor de buitenmuren, wij maken enkele boorgaten in de wand om te zien of er nog mortelresten tussen de muren aanwezig zijn, wij meten de inwendige afstand tussen de wanden van de opening. Deze onderzoek samen met de transportkosten en de afgedrukte thermische foto’s kost 150 euro. Het is ook mogelijk om al uw binnenruimtes op dezelfde manier te laten controleren. Dat kost u 100 euro extra.

2. De isolatie van uw huis Als de muren zijn geschilderd of als u van plan bent deze na de isolatie te bepleisteren of te verven worden er in de buitenmuren van uw woning over een afstand van 1 meter gaatjes geboord welke nadien in dezelfde kleur van het voegwerk weer worden dichtgemaakt. De werken inclusief het voorbereidingswerk worden uitgevoerd binnen 2-3 werkdagen, met vrijwel geen afval. Eerst volgt de voorbereiding en daarna het inblazen van de spouwmuurisolatie. Wij verkopen en installeren ramen en deuren van aluminium, hout en kunststof die in Polen en Letland vervaardigd zijn. De levering van uw bestelling gebeurt binnen 1-2 maanden afhankelijk van het profielmerk en van het vervoermaatschappij (herziening van leveringsdatum). Op een muur met de gevelstenen worden over een afstand van 2 meter de bakstenen verwijderd. Na de isolatie worden al deze stenen teruggezet en in dezelfde kleur van het voegwerk weer dichtgemaakt. Dit werk wordt uitgevoerd gedurende 3-5 werkdagen, waarvan 3 dagen de voorbereidingswerken zijn. U kunt ook de buitenkant laten isoleren met behulp van de standaarden schuimplaten van 10cm dik , er worden ook een speciale net op geplakt, de hoekbeschermers opgezet en daarna wordt het muur bepleisterd. Nadien is het mogelijk om het muur te schilderen rekening houdend met het soort van materiaal. Let wel op, het is niet altijd toegelaten zonder nodige vergunning een uitbreiding toe te voegen die de algemene bebouwingslijn kan verstoren. In elk geval wordt de uitvoeringstijd concreet besproken naargelang de complexiteit van het werk.

3. Na afronding van de werkzaamheden herhalen wij gratis het thermisch onderzoek om het verschil in warmteverlies te kunnen vergelijken.

Resultaat voor en na de isolatie:

Voor 20,7 C°

Na 25,7 C°

Kenmerken van de ECO cellulose vlokken:

milieuvriendelijk

waterbestendig

niet brandbaar

ongevoelig voor insecten, knaagdieren en schimmels

veroorzaakt geen allergieën

zorgt voor een goede geluidsisolatie

dicht effectief alle naden en kieren af

relatief goedkope oplossing

snelle en propere uitvoering

“het ademt” – het vormt geen thermoskaneffect van vocht en lucht, en vereist dus geen extra ventilatie van de woning

Contacteer ons of boek Uw afspraak online.

contact
Telefoon
03/887.71.51
E-mail
info@pk-construction.be
Adres
Antwerpsesteenweg 58,
Aartselaar B-2630
Bedankt! Uw bericht is verzonden. Binnekort neemt één van onze medewerkers met u contact op.
Niet alle velden zijn ingevuld.
Tel: 03/887.71.51
Adres: Antwerpsesteenweg 58, Aartselaar B-2630
© PK-CONSTRUCTION BVBA 2017.
Alle rechten voorbehouden.